Social 10 Martie 2009 02:04
Profesorii de educatie fizica si sport sunt revoltati de masura impusa de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, privind reducerea la o singura ora in trunchiul comun al programei de liceu.
Constantin Filip, fost inspector general pe aceasta disciplina in ministerul Educatiei timp de 12 ani, ne-a declarat ca ordinul Ministerial nu are nicio sansa de aplicare. Argumentele sale sunt de natura sa descurajeze orice specialist in ale sporturilor, pe care ministrul Andronescu l-ar putea angaja sa intocmeasca normele metodologice necesare aplicarii acestei decizii incepand din 15 septembrie.

Constantin Filip considera ca Ecaterina Andronescu "are cei mai prosti consilieri" pe care un ministru al Educatiei i-a avut vreodata. "Eu nu o acuz, pentru ca doamna e profesoara de chimie, dar pe acei consilieri i-as fi scos in presa si le-as da numele: uite, asta-i vinovat, nu-i profesionist. La conferinta de presa de vinerea trecuta, d-na Andronescu trebuia sa vina cu inspectorul general din minister pe aceasta disciplina. Daca nu are, ii aduc eu sute de profesori care sa ii explice cum poate fi organizata ora de educatie fizica. Am tot respectul pentru Mariana Bitang - am fost coleg cu Octavian Belu, vin dintr-o promotie buna si ma mandresc cu acest lucru. Insa la conferinta de presa nu a sesizat ce vrea sa faca d-na ministru. Mariana Bitang a fost doar antrenor, nu si cadru didactic, iar organizarea orelor de educatie fizica si sport inseamna altceva decat lectiile de antrenament. Ministrul a luat una din orele de educatie fizica si sport din trunchiul comun si le-a dus la optionale. Puteti intreba orice profesor din tara, si va va spune acelasi lucru: ca ministerul ii invata acum pe liceeni cum sa chiuleasca. Ce elev mai vine dupa-amiaza la scoala, dupa ce dimineata a avut sase ore, sa mai faca o ora de educatie fizica? Exista o metoda de a invata, nu faci asta haotic, aiurea. Incepi un lucru si trebuie sa-l termini. Pai cum sa mai vina copilul, cand stie ca pentru o ora in plus de educatie fizica primeste doar calificativ? Si cum se va aduna un <<Foarte bine>> de la optionale cu nota 7 de la ora de educatie fizica din trunchiul comun? In plus, ca sa faci o medie, trebuie cel putin doua ore", ne-a declarat, ieri, profesorul Constantin Filip, in prezent sef al Directiei Generale de Administrare a Unitatilor de Invatamant si Crese din Sectorul 4 al Capitalei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.