Machetele unor biserici si manastiri din Bucuresti, precum si fotografii ale unor lacase de cult disparute vor fi expuse intr-un spatiu muzeal amplasat in Parcul Plumbuita din Capitala. "Memorialul Bisericilor Osandite" este un proiect inedit conceput de Primaria sectorului 2 si lansat, ieri, in prezenta Preasfintitului Sebastian Ilfoveanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor. Constructia care va adaposti spatiul muzeal va fi realizata in forma de cruce, cu dimensiunile de 8/14 metri si doua nave laterale de 2/4 metri, inaltimea corpului principal fiind de 5 metri, iar al celui central de 7 metri.

Albul va fi culoarea dominanta atat in interior, cat si la exterior. De ieri, la Centrul Administrativ al sectorului 2, din strada Chiristigiilor, pot fi admirate machetele unor biserici si manastiri, intre care Biserica Alba - Postavari, inaltata in anul 1568, Biserica Crangasi 1, realizata in 1564, Biserica Olteni (anul 1696), Biserica Brezoianu (anul 1710), dar si Biserica Doamna Oltea (anul 1947), Biserica Gheorghiceanu (anul 1939) sau Margeanului (1946).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.