Social 10 Martie 2009 18:15
Romania se alatura in 2009, pentru prima oara, in mod oficial, campaniei globale Ora Pamantului (Earth Hour), al carei scop este de a dovedi ca populatia poate actiona concertat impotriva schimbarilor climatice, a anuntat luni reprezentantul WWF Programul Dunare-Carpati Romania, Luminita Tanasie, potrivit NewsIn.

Pe 28 Martie 2009, de la 20:30, are loc evenimentul Ora Pamantului. Este vorba de 60 de minute in care omenii carora le pasa de Pamant, sting lumina si stau pe intuneric.

"Stingerea becurilor reprezinta un moment de reflectie, un gest atat de mic ne poate micsora foarte mult impactul asupra naturii. Earth Hour este si o platforma prin care dorim sa invitam personalitati publice din toata lumea sa vorbeasca despre actiunile lor in domeniul schimbarilor climatice",
a declarat managerul programului WWF Dunare-Carpati Romania, Luminita Tanasie.

Campania din Romania se va derula in orasele Bucuresti, Timisoara, Iasi, Brasov, Botosani, Cluj-Napoca si Tulcea. In Capitala, vor fi stinse luminile de la Palatul Parlamentului, Opera Romana, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta si Cercul Militar. Pe 28 martie, la 20:30, odata cu stingerea luminilor, WWF va organiza un eveniment de strada in Piata Constitutiei, impreuna cu Astroclubul Bucuresti.

WWF Programul Dunare-Carpati Romania urmareste conservarea naturii si a proceselor ecologice in Romania si in regiunea Dunare-Carpati, initiind, deruland si sprijinind proiecte pentru pastrarea diversitatii biologice, a speciilor salbatice si ecosistemelor naturale.

Ora Pamantului 2009 va reuni 377 de orase din toata lumea care vor stinge luminile pe 28 martie, la ora 20:30. Organizatorii isi propun sa implice 1 miliard de oameni din mai mult de 1000 de orase din lumea intreaga in cea mai mare actiune globala de prevenire a schimbarilor climatice din istorie.

Si anul acesta campania beneficiaza de sustinerea multor vedete internationale. Partea artistica a campaniei ii revine artistului Shepard Fairey, potrivit GreenReport. In 2007, orasul australian Sydney a stins luminile timp de o ora. In 2008, gestul australian inspirase deja si 370 de orase din 37 de tari care au participat la Ora Pamantului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.