Social 10 Martie 2009 17:03
O echipa de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor va incepe marti, la Pitesti, impreuna cu Serviciul de Permise si Inmatriculari Arges, o verificare a actelor depuse la dosarele pentru obtinerea permiselor de conducere, transmite corespondentul newsIn

Prefectura judetului Arges a precizat luni, printr-un comunicat, ca incepand de marti, 10 martie, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule din Arges, se va demara o actiune de verificare a tuturor dosarelor de examinare pentru eliberarea pemiselor de conducere susceptibile a fi fost intocmite cu incalcarea normelor legale sau prin orice alte mijloace frauduloase.

In comunicatul remis de institutia prefectului se precizeaza ca procedura de verificare va fi realizata de mai multi specialisti din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. "In cadrul acestei actiuni vor fi identificate documentele nule sau anulabile din dosarele de examinare care au stat la baza eliberarii permiselor de conducere prin incalcarea legii. Prefectura va demara in instanta o actiune pentru anularea acestor documente, in cazul confirmarii suspiciunilor legate de eliberarea permiselor de conducere. Dupa demararea actiunii, prin ordin al prefectului, va fi suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru titularii permiselor pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti", se mai arata in comunicat.

Prefectura Arges mai anunta ca, ulterior, in termen de doua zile lucratoare de la emiterea ordinului de suspendare, acesta va fi comunicat titularului permisului de conducere, iar acesta, in termen de 5 zile, trebuie sa se prezinte la politie pentru predarea permisului.

Guvernul a modificat OUG privind circulatia pe drumurile publice, introducand un nou alineat la articolul referitor la dispunerea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule. "In situatia in care autoritatea emitenta a permisului de conducere a sesizat instanta judecatoreasca potrivit articolului 114, alin 1, lit.e, autoritatea emitenta a permisului de conducere va dispune prin ordin suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule, suspendare ce opereaza pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti. In acest caz, titularul este obligat sa se prezinte la unitatea de politie pe raza careia domiciliaza sau are resedinta, in termen de cinci zile de la comunicarea ordinului, pentru a preda permisul de conducere", potrivit noii prevederi introduse in textul OUG.

Potrivit articolului 114, litera e, anularea permisului de conducere se dispune daca documentul a fost obtinut "cu incalcarea normelor legale, situatie constatata de instanta competenta".

Ministrul de Interne Dan Nica a declarat, in urma cu doua saptamani, ca Guvernul va adopta o Ordonanta de Urgenta in baza careia vor putea fi retrase permisele auto daca exista "indicii temeinice" ca acestea au fost obtinute ca urmare a unor fapte de coruptie. "In acest fel, celor 3.500 de persoane, care acum sunt identificate in aceasta situatie in cazul Pitesti, le vom retrage permisul de conducere si in acest fel vom stopa acest carnagiu care exista pe sosele ca urmare a unor accidente comise de persoane care au obtinut permisele in acest fel", a adaugat Nica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.