Social 9 Martie 2009 15:54
Institutul Cultural Roman lanseaza, in prag de primavara, o serie de dezbateri sub genericul Pro si Contra la ICR. Prima intalnire, Jurnale in oglinda – Mihail Sebastian versus Jeni si Arsavir Acterian, organizata in parteneriat cu Fundatia „Calea Victoriei”, va avea loc astazi, de la ora 18, la sediul ICR.

Pornind de la trei cazuri de referinta, participantii – literatii Livius Ciocarlie, Iulian Baicus, Paul Cernat, istoricul Mihai Chioveanu si moderatorul Stefan Vianu – vor cauta posibile raspunsuri la intrebari precum : Ce insemna sa fii intelectual in perioada interbelica ? Cat si cum reuseste un intelectual sa reflecte in jurnalul sau mentalitatea unei epoci ? Are vreun sens sintagma „intelectual angajat” ?

Dezbaterile din seria Pro si Contra la ICR – confruntari de idei si argumente intre doua echipe, „arbitrate” de un moderator – vor miza pe valoarea onestitatii interogative si pe curajul dezacordului cordial. Programul propune eleganta intelectuala ca instrument de cunoastere intr-un mediu public devenit tot mai strain de aceste optiuni.

Accesul publicului este liber.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.