Social 9 Martie 2009 02:33
Proprietarii de pensiuni din Transcarpatia fata in fata cu cei din nordul Romaniei. Ucraineanul Vasil Pop a venit la Ilba pentru a schimba experienta cu Viorel Mihai Corodan, ambii fiind administratori de pensiuni.

Un grup de 16 proprietari de pensiuni din Transcarpatia, Ucraina, sunt prezenti, in aceste zile, in Maramures, pentru schimb de experienta, in cadrul unui proiect initiat de Centrul pentru Dezvoltarea IMM-urilor.

Bani de la stat, in Ucraina

Vasil Pop spune ca si-a inceput afacerea in urma cu trei ani, dupa ce a primit, gratis, de la stat, o parcela de teren pe care se afla o cladire degradata, in care a investit 150.000 de dolari. Primii clienti au fost 100 de copii afectati de accidentul de la Cernobal, care primeau zilnic trei mese platite de stat la pensiunea lui. „Venind acolo copiii, normal ca veneau si parintii lor. Astfel aveam si clienti, chiar daca e destul de scump. Acum insa statul nu mai da acei bani pentru copii si cautam alte metode de a iesi din criza”, a mai spus Vasil.

El profita de existenta unui izvor de apa minerala. „In trecut existau acolo 15 bazine in care clientii puteau face bai in apa minerala incalzita. In prezent exista doar patru, iar pretul de intrare de 30 de euro este destul de ridicat. Incercam sa restauram si celelalte bazine, pentru a ne putea adresa si omului de rand, nu doar celui cu bani”, specifica Vasil. Barbatul de 47 de ani spune ca a lucrat 24 de ani in turism, a fost bucatar, bucatar sef, administrator de restaurant, iar de trei ani incoace, are propria lui afacere.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.