Social 9 Martie 2009 01:55
Regia de transport a Capitalei impreuna cu Jandarmeria au semnat, ieri, un protocol de colaborare pentru cresterea sigurantei. Potrivit unui bilant al Jandarmeriei, in ultimii doi ani au fost prinsi si pedepsiti doar 17 hoti de buzunare care operau in autobuze, tramvaie si troleibuze.

Directorul Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), Gheorghe Aron, impreuna cu directorul Jandarmeriei, generalul de brigada Gavrila Pop au semnat ieri, in prezenta primarului general Sorin Oprescu, un protocol de cooperare pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale din mijloacele de transport.

„Incercam organizarea unui transport punctual si bine definit noaptea, in asa fel incat bucurestenii sa se simta in siguranta”, a promis ieri Oprescu.

El a adaugat ca, anul acesta, prioritatea Primariei Municipiului Bucuresti este Regia de Transport. In perioada 15 noiembrie 2007-1 martie 2009, Directia Generala de Jandarmi a organizat aproape sase mii de actiuni pe mijloacele de transport in comun, in urma carora au fost depistate si pedepsite 17 cazuri de furt calificat.

Soferii si controlorii suna la jandarmi

Potrivit lui Gheorghe Aron, masinile si tramvaiele regiei vor avea un fel de butoane de panica, „exact ca cele din scoli”. „Am indrumat soferii, vatmanii si controlorii sa sune la Jandarmerie, prin statiile de emisie-receptie pe care le au la indemana, care vor interveni imediat”, a explicat Aron.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.