Social 9 Martie 2009 17:43
Primul culoar unic RATB (pe care vor circula numai mijloace ale regiei) va fi pe linia tramvaiului 21, a anuntat, dumica, directorul Directiei Transporturi din Primariei Capitalei, Ion Dedu.
Prin crearea acestui culoar unic se spera ca timpul de calatorie cu tramvaiul 21 sa se reduca la jumatate.

Culoare unice vor aparea ulterior in Drumul Taberei. "Cresterea vitezei comerciale va reatrage calatorii spre RATB", considera Dedu. Totodata RATB va achizitiona tramvaie cu podele joase, ceea ce va reduce timpul de urcare si coborare din vehicule.

Municipalitatea vrea sa termine pana in 2012 modernizarea intregii infrastructurii de tramvai. Anul acesta vor incepe lucrari pe soseaua Pantelimon, soseaua Iancului, bulevardul Liviu Rebreanu si bulevardul Aerogarii.

Odata cu implementarea culorelor unice, va fi implemetat si sistemul de management al flotei RATB, a anuntat Dedu. Acesta inseamna ca deplasarilr vehiculelor RATB vor fi monitorizate cu ajutorul sistemelor GPS. Astfel, se va sti unde se afla un vehicul la orice moment.

Tot pentru atragerea calatorilor spre a circula cu mijloacele de transport in comun, municipalitatea va moderniza statiile RATB. Dedu a spus ca se urmareste crearea de statii suficient de largi unde cetatenii sa nu stea inghesuiti in asteptarea vehiculelor regiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.