Social 8 Martie 2009 14:23
Aviatorii de la Aeroclubul Romaniei au organizat, duminica, pe Aerodromul Clinceni, un miting aviatic dedicat Zilei Internationale a Femeilor cu ocazia caruia zece doamne si domnisoare au putut efectua un zbor gratuit, a declarat pentru NewsIn directorul general al Aeroclubului Romaniei, Cristian Voicu.
Manifestarea a inceput in jurul orei 11.00 si a inclus demonstratii de zbor, zboruri acrobatice in formatie si salturi cu parasuta. Astfel, spectaorii au avut placerea sa urmareasca evolutia Lotului National de Acrobatie sau al Lotului National de Parasutisti, dar si demonstratiilor aeronavelor si elicopterelor ce apartin Aeroclubului Roman, Academiei Romane de Aviatie sau „Special Air Service”.

Potrivit lui Voicu, in timpul show-ului aviatic a fost organizat si o tombola, in urma careia zece doamne si domnisoare care au cunostinte despre aviatie au castigat un zbor gratuit cu una dintre aeronavele Aeroclubului Romaniei, Icarus sau IAR 46.

Totusi, mitingul dedicat zilei de 8 Martie a fost in pericol sa nu se mai desfasoare, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. „Vantul bate cu 14 m/s si din cauza asta am fost la limita evolutiilor”, a precizat Voicu.
Mitingul aviatic ar urma sa se incheie in jurul orei 13.30


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.