Conducerea postului de televiziune National TV nu a autorizat deplasarea reporterului Mara Banica si a cameramanului Ionel Tudor in Irak, a declarat pentru BBC Jana Gheorghiu, director executiv la National Media. Ea a precizat ca a aflat despre cei doi abia luni, in cadrul conferintei de presa in care presedintele Traian Basescu a prezentat pe larg cazul celor trei jurnalisti rapiti.

Potrivit presedintelui, cei doi romani calatoresc spre Bagdad cu un taxi pe care l-au inchiriat in capitala Iordaniei, Amman. Jana Gheorghiu sustine ca nu a stiut nimic despre deplasarea celor doi, care erau in concediu, si nici cum si-au platit acestia excursia in Irak. Presedintele Traian Basescu i-a avertizat aseara pe jurnalistii romani sa nu se deplaseze fara temei in Irak, din cauza pericolelor la care s-ar putea expune.

Traian Basescu a calificat deplasarea in Irak a lui Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian drept "o nesabuinta", care a adus prejudicii grave statului roman. Dupa eliberare, jurnalistul Ovidiu Ohanesian, de la Romania Libera, a afirmat ca deplasarile in zonele de conflict independent de protectia fortelor de securitate sunt justificate, pentru ca doar asa se poate oferi o imagine a realitatii care nu este realizata "printr-o turela de transportor blindat".


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.