Social 7 Martie 2009 17:11
Primaria orasului Sinaia a decis, vineri, ca drumul de acces catre Cota 1400 sa fie inchis in acest sfarsit de saptamana, intre orele 08.00 - 16.00, in primul rand din cauza soferilor indisciplinati, dar si a ninsorilor cazute in noaptea de joi spre vineri, transmite corespondentul NewsIn.
"Intervalul orar respectiv a fost ales din cauza aglomerarii accesului catre Cota 1400 intre orele 08.00 - 16.00. Mai mult, neexistand suficiente locuri de parcare in zona, soferii obisnuiau sa-si lase autoturismele pe ambele benzi de circulatie, ingreunand si chiar blocand traficul rutier", a precizat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al Primariei Sinaia, Madalina Rosu.

In fiecare weekend, drumul de acces din Sinaia spre Cota 1400 este tranzitat de sute de masini. Reprezentantii Primariei Sinaia spun ca au luat decizia inchiderii drumului si din cauza ninsorilor abundente cazute in noaptea de joi spre vineri, care au facut drumul impracticabil, dar si a atentionarii meteorologice de cod galben anuntat in statiune.

Primaria a mai decis sa inchida patru partii din Sinaia in zilele de vineri si sambata, din cauza ninsorilor si a riscului mare de avalansa, turistii fiind sfatuiti sa nu plece pe traseele montane si sa anunte din timp salvamontistii pentru orice problema cu care se confrunta. "Primaria orasului Sinaia anunta inchiderea partiilor Carp, Papagal, Tarle si Drum de Vara in zilele de vineri, 6 martie si sambata, 7 martie. Aceasta masura a fost luata ca urmare a ninsorilor abundente si a riscului mare de avalansa pe aceste partii", se arata intr-un comunicat de presa al Primariei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.