Social 7 Martie 2009 15:03
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Galati au dispus trimiterea in judecata a doua persoane in legatura cu promisiunea de a interveni pe langa o functionara din cadrul Primariei Municipiului Galati pentru repartizarea de apartamente ANL.
Potrivit unui comunicat al DNA remis vineri, au fost trimisi in judecata Victor Rosu, in stare de arest preventiv, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata, si Marcel Chiosa, acuzat de trafic de influenta, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada ianuarie-februarie 2009, Victor Rosu, dandu-si o identitate falsa, a pretins suma totala de 12.000 euro (din care a primit 7.447 euro) de la un numar de sase denuntatori in scopul de a interveni pe langa o functionara cu drept de decizie din cadrul Primariei Municipiului Galati pentru repartizarea de apartamente ANL. In demersul sau, Rosu Victor a fost ajutat de Marcel Chiosa, potrivit DNA.

Comunicatul Directiei precizeaza ca, la data de 12 februarie 2009, Victor Rosu a fost prins in flagrant in timp ce a primit o noua transa de bani si anume suma de 3.000 euro de la un investigator cu identitate reala si suma de 500 de euro de la o persoana denuntatoare.

In aceeasi zi, Rosu a fost retinut de procurorii anticoruptie pe o perioada de 24 de ore, iar, la data de 13 februarie 2009, Tribunalul Galati a dispus arestarea preventiva a acestuia pe o perioada de 29 de zile.
Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Galati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.