Social 9 Martie 2009 13:18
Jandarmii au prins patru salariati Petrom in timp ce sustrageau produs petrolier din incinta unei statii de pompare apartinand S.C. Petrom S.A, potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Jandarmi Judetean Prahova.

Potrivit comunicatului IJJ Prahova, in noaptea de 4 spre 5 martie, in jurul orelor 20.30, cele 4 persoane angajate ale S.C. Petrom S.A au montat pe un rezervor de titei din interiorul statiei,o instalatie artizanala prin care colectau gazolina. Instalatia consta intr-o flansa care era montata pe incarcatorul de spuma al rezervorului de la care era atasata o teava de aproximativ 9 metri, prin care erau colectate gazele din rezervor. In jurul tevii era infasurat un furtun prin care circula apa si asigura condensarea gazelor colectate.

In jurul orelor 1.00, cele patru persoane au inceput sa care recipientii din plastic, intre 2-30 litri, la doua autoturisme parcate in apropiere. Dupa ce au umplut portbagajele cu 345 de litri de produs petrolier, s-a trecut la somarea prin voce si retinerea celor patru persoane, potrivit Jandarmeriei.

De asemenea, au fost descoperiti inca 285 litri de gazolina in diferiti recipienti din plastic, in vestiarele celor patru persoane si in baracile din interiorul parcului.

Dupa verificarile efectuate, jandarmii au stabilit ca, cei in cauza, Ioan M. de 38 de ani, domiciliat in orasul Baicoi, Stefan T. de 46 de ani, Victor S. de 47 de ani si Emil B. de 38 de ani, toti trei domiciliati in comuna Telega, judetul Prahova, au sustras cantitatea de 630 litri de produs petrolier cu aspect si miros specific de gazolina. Produsul petrolier era depozitat in 49 de recipienti din plastic cu capacitati cuprinse intre 2 si 30 de litri.

Jandarmeria precizeaza faptul ca, la fata locului s-a deplasat si o echipa operativa din cadrul I.P.J.Prahova - Biroul pentru siguranta transportului de produse petroliere.

Avand in vedere cele constatate, jandarmii si politistii au intocmit pe numele celor patru persoane acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat, acte ce vor fi inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Campina.

Cercetarile vor fi continuate de catre organele de politie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.