Social 7 Martie 2009 11:41
Romanii reprezinta cei mai numerosi minori imigranti acuzati in Italia pentru infractiuni, potrivit unui raport al unei asociatii neguvernamentale, dat publicitatii joi la Roma, relateaza Corriere della Sera.

In total, 40.000 de minori sunt acuzati anual in Italia, dintre care 22% sunt straini: in special romani, urmati de albanezi si marocani, citeaza NewsIn.

Potrivit datelor prezentate joi intr-o conferinta de organizatia antipedofilie La caramella buona Onlus, 65% dintre infractiunile comise de minori sunt impotriva proprietatii private si 14% impotriva persoanelor.

Circa 35.000 de minori sunt trimisi anual la centre de primire a minorilor care incalca legea. Dintre acestia, 58% sunt imigranti.

"Tinerii nostri au fost capabili de actiuni de neimaginat: sa dea foc, in joaca, unui indian care si in prezent, dupa o luna, se afla intre viata si moarte, este o actiune care zguduie, pentru ca acesti tineri, pana cand au comis aceast actiune groaznica, erau considerati normali", a declarat presedintele Senatului, Renato Schifani, prezent la conferinta.

Responsabilii ONG-ului La caramella buona Onlus au indemnat familiile sa se implice mai mult in educatia copiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.