Social 7 Martie 2009 10:59
Folosirea telefoanelor mobile creste numarul deceselor pietonilor, soferilor si pasagerilor, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea Rutgers din New Jersey

Studiul arata ca telefoanelor mobile au un impact major asupra accidentelor rutiere soldate cu decese, , informeaza presa de specialitate, citeaza NewsIn.

Cresterea numarului de decese cauzate de folosirea telefoanelor mobile vine dupa o perioada in care acestea au contribuit la reducerea numarului victimelor accidentelor rutiere. Efectul negativ a aparut odata cu cresterea numarului de telefoane mobile la peste 100 de milioane.

Studiile au analizat datele legate de folosirea telefoanelor mobile si cele privind accidentele de masini intre anii 1975 si 2002, luand in considerare si factori precum viteza, consumul de alcool si folosirea centurii de siguranta.

La sfarsitul anilor '80, inainte ca numarul telefoanelor mobile sa creasca foarte mult, folosirea acestora a avut chiar un efect de salvare de vieti omenesti, cand posesorii lor puteau sa cheme rapid asistenta medicala la locul unor accidente.

Cercetatorii de la Universitatea Rutgers au folosit modele econometrice pentru a analiza datele furnizate de guvern si de alte studii private. Ei recomanda autoritatilor sa ia in considerare politici mai agresive de reducere a folosirii telefonului mobil atat de catre soferi cat si de catre pietoni, pentru a reduce numarul deceselor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.