Social 6 Martie 2009 17:34
Familia handbalistului Marian Cozma si fostii sai colegi au lansat joi, la sediul CS Dinamo, campania LOVE 8 impotriva violentei, aceasta urmand sa debuteze in noaptea de 7 spre 8 martie, la ora 1:00, moment ce va marca 30 de zile de la decesul sportivului.

Campania va avea loc in mai multe cluburi de noapte din tara si din strainatate, in acelasi timp. La ora 1:00 va fi transmis mesajul de celebrare a vietii, a iubirii si a sportului si va fi difuzat un film cu Marian Cozma.

Imediat dupa acest moment, fiecare DJ va interpreta muzical mesajul campaniei LOVE 8, solidarizandu-se astfel in lupta impotriva violentei.

In cadrul acestei campanii, handbalistii echipelor Dinamo si Steaua, care vor disputa sambata o partida din etapa a 18-a, de la ora 19:00, le cer suporterilor sa renunte la violenta. Componentii celor doua formatii se vor reuni dupa meci, la ora 1:00, intr-un club bucurestean pentru a comemora 30 de zile de la decesul lui Marian Cozma, dar si pentru a spune "NU" violentei.

Numele campaniei vine de la cifra 8, explicata de organizatori in mai multe feluri: ziua in care Marian Cozma s-a nascut, numarul pe care il purta la MKB Veszprem, ziua in care a murit, numarul care simboliza in antichitate perfectiunea, infinitul, dar si un nou inceput.

Principalul mesaj al acestei campanii este: "Spunem NU violentei prin promovarea sportului si a valorilor sale, prin crearea de noi modele pentru copii si tineri. Sportul inseamna non-violenta. Sportul inseamna lupta doar in arena".

Pivotul echipei Veszprem, Marian Cozma, a murit, pe 8 februarie, dupa ce a fost injunghiat mortal in zona inimii. Handbalistul roman se afla intr-un club din Ungaria, unde sarbatorea alaturi de coechipierii sai nasterea copilului unuia dintre acestia. La un moment dat, s-a iscat un scandal cu un grup de persoane de etnie rroma, in urma caruia Cozma a fost injunghiat in zona inimii, iar alti doi colegi au fost grav raniti.

Marian Cozma a murit in drum spre spital, in timp ce Zarko Sesum a suferit mai multe fracturi craniene, iar Ivan Pesic a fost injunghiat in zona rinichilor.

Marian Cozma avea 26 de ani si a activat la echipele Dinamo si MKB Veszprem. Cu Dinamo, pivotul a castigat titlul de campion in 2005, iar cu gruparea maghiara a cucerit titlul de doua ori, in 2007 si 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.