Social 6 Martie 2009 15:07
Minsitrul Sanatatii, Ion Bazac, a afirmat ca salariile si locurile de munca ale personalului din sistemul sanitar vor ramane aceleasi, insa eventualile majorari salariale sunt amanate pentru moment, urmand sa fie discutate dupa 15 aprilie.

Ministrul Sanatatii a declarat la intalnirea de joi cu reprezentantii Federatiei Sanitas ca actul semnat anul trecut de sindicate si minister va ramane valabil, asa ca personalul din sistemul sanitar isi va pastra locurile de munca si drepturile salariale castigate pana in prezent.

Bazac i-a informat insa pe acestia ca numai dupa 15 aprilie, cand se vor cunoaste rezultatele evaluarii situatiei financiare a sistemului si a Romaniei se va decide in ce termeni s-ar putea majora veniturile salariale ale personalului din sistem, arata un comunicat.

Personalul din sistemul sanitar primeste acum, pe langa salariul de baza, sporul de vechime, sporul de preventie de 11%, sporurile diferentiate in functie de specialitate si alte 2 prime de stabilitate la nivelul salariului de baza.

„Am avut astazi o discutie transparenta cu reprezentantii celor 41 filiale Sanitas din tara in care le-am prezentat prioritatile Ministerului Sanatatii, dar si problemele macroeconomice cu care se confrunta Guvernul Romaniei in prezent. Am convenit cu partenerii nostri sociali ca numai impreuna vom putea rezolva problemele existente la nivelul sistemului”, a declarat ministrul Sanatatii Bazac.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.