Social 6 Martie 2009 12:59
Primaria Timisoara impreuna cu Societatea Germana de Cooperare Tehnica (GTZ) au demarat, joi, prima reabilitare a unui imobil istoric din Cetatea Timisoarei, transmite NewsIn.

Prima cladire intrata in proiectul finantat de Guvernul German si proprietari este situata in Piata Unirii nr. 9, in stanga Domului Catolic. Cladirea va beneficia de lucrari de refacere a fatadei si la acoperis. Costurile se ridica la 650.000 de euro, din care 440.000 de euro sunt suportati de GTZ, 60.000 de euro-Primaria Timisoara, iar restul (30% din investitie) va fi suportata de asociatia de locatari- 150.000 de euro. Imobilul este format din sase locuinte, fiecare urmand sa suporte costuri in functie de metri patrati pe care ii au in proprietate. Reabilitarea imobilului va fi finalizata, potrivit estimarilor autoritatilor locale, in patru luni.

In cadrul proiectului “Reabilitarea prudenta si revitalizarea economica a cartierelor istorice din Timisoara”, Timisoara a obtinut finantare pentru aplicarea masurilor demonstrative privind conservarea durabila si reabilitarea prudenta a cladirilor publice si private de interes deosebit.

“Printr-o hotarare de Consiliu Local s-a aprobat reabilitarea a altor trei cladiri istorice situate in Timisoara, pe strada George Cosbuc nr.1, strada Gheorghe Lazar nr. 1 si Timotei Cipariu nr.1”, au declarat reprezentantii GTZ.

Imobilele au fost selectate in urma unor criterii: proprietarii trebuie sa se constituie in asociatie, sa fi solicitat anterior consultanta tehnica gratuita din partea CCRCIT sub forma unui raport de consultanta intocmit de catre un arhitect, cladirea in care locuiesc fie situata intr-una dintre zonele istorice, Cetate, Iosefin, Fabric, sa fie monument istoric sau inclusa intr-un ansamblu sau sit urban istoric, asociatia sa detina documentatia tehnica necesara pentru autorizarea de construire si sa participe cu 30% din costul total estimat al lucrarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.