Social 5 Martie 2009 23:50
Fostul sef al Directiei de Contrainformatii si Siguranta Militara din cadrul MApN, generalul de brigada Ion Ungureanu, a fost numit la comanda Brigazii 15 Mecanizate "Podu Inalt", din care face parte si Batalionul 151 Infanterie "Lupii Negri" din Iasi, transmite corespondentul NewsIn.

"Domnul general de brigada Ion Ungureanu ii succede domnului colonel Ioan Manci, care a fost numit in functia de comandant al Brigazii 81 Mecanizata din Bistrita. Ceremonia (de investire, n.r.) s-a desfasurat in prezenta comandantului Diviziei 4 Infanterie 'Gemina', domnul general maior dr. Mircea Savu", se precizeaza intr-un comunicat de presa al Brigazii 15 Mecanizate "Podu Inalt".

Generalul de brigada Ion Ungureanu si-a inceput cariera militara 1981, fiind absolvent al Scolii Militare de Ofiteri Activi “Mihai Viteazu” din Pitesti. A ocupat functii in statele majore ale unitatilor unde a lucrat, lector in cadrul Centrului de pregatire a Infanteriei si Tancurilor, iar in anul 1993 a absolvit Facultatea de Comanda si Stat Major din cadrul Universitatii Nationale de Aparare “Carol I”. In anul 1999 a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii “Lucian Blaga”, iar in anul 2007 a absolvit Colegiul National de Aparare. In 2008, a primit “Ordinul National” pentru merit in garda de cavaler.

La sfarsitul lunii ianuarie 2009, ministrul Apararii Mihai Stanisoara l-a demis de la sefia Directiei de Contrainformatii si Siguranta Militara, dupa ce s-a constatat disparitia a zeci de arme dintr-un depozit al unitatii militare din Ciorogarla, judetul Ilfov. Alaturi de el, alti 15 militari, unii dintre ei cu functii de conducere in cadrul structurilor MAN, au fost demisi.

La mijlocul lunii februarie, sapte militari, suspecti ca ar fi participat la furt, au fost arestati preventiv pentru 25 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.