Social 5 Martie 2009 10:39
Pompierii prahoveni au intervenit, in ultimele 24 de ore, la opt incendii in care au fost distruse peste 70 ha, focul afectand terenuri agricole, plantatii de vie si pasuni. Incendiile si au fost generate de arderea nesupravegheata a vegetatiei uscate, gunoaielor si a altor resturi combustibile.

Cel mai afectate de aceste incendii au fost comunele Ceptura, Apostolache si Chiojdeanca, unde au ars 12, 25 si 30 ha de pasune si vegetatie uscata, relateaza NewsIn.

Si la Maneciu, Boldesti-Scaieni si Plopu, subunitatile operative ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din judetul Prahova au intervenit la stingerea a peste de incendii, a caror cauza a fost focul deschis.

"Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta trebuie sa asigure conditiile necesare pentru a participa la toate incendiile produse pe teritoriul administrativ al localitatii, in mod deosebit la incendiile generate de distrugerea vegetatiei uscate prin foc deschis", se arata intr-un comunicat al ISU Prahova.

"Arderea resturilor vegetale este interzisa - amintesc pompierii prahoveni - cu exceptia cazurilor cand acest lucru este absolut necesar. In aceasta situatie insa operatiunea se va executa cu luarea tuturor masurilor de preintampinare a transformarii arderilor in incendii", se mai arata in comunicat.

Astfel, focul trebuie supravegheat permanent iar cenusa rezultata in urma arderii va fi stinsa complet si acoperita cu pamant sau nisip, preferabil in gropi special amenajate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.