Social 4 Martie 2009 02:24
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat, marti, ca intentioneaza sa inlocuiasca, din toamna, programul "Cornul si laptele" cu un program nou, "After-school", care presupune o masa calda si lectii sub supravegherea profesorilor si care va fi implementat intai la scolile care au spatiu, relateaza Mediafax si Hotnews.
"Intentionam sa-i tinem mai mult pe elevi in scoala in programul «After-school». Acum facem o evaluare si incercam sa vedem in scolile care au spatiu cum putem sa transformam proiectul «Cornul si laptele» in programul «After-school». Sa fie contributia Guvernului partea aceasta care vine din proiectul «Cornul si laptele» si parintii sa aiba o contributie mai mica, in asa fel incat copiii sa primeasca o masa calda la pranz", a spus Ecaterina Andronescu, la Comisia pentru invatamant a Camerei Deputatilor. Ea a explicat ca, pe langa masa calda, elevii ar beneficia si de supravegherea "pe partea de efectuare a lectiilor, cat si in partea de activitate extracuriculara" unor dascali platiti in mod corespunzator.

"Ne gandim sa-l facem chiar din toamna", a spus Andronescu, mentionand ca, odata cu implementarea acestui program va disparea vechiul program "Cornul si laptele". Ea a mentionat ca "banii pe care ii cheltuieste Guvernul pentru programul "Cornul si laptele" vor fi transferati catre noul program "After-school".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.