Social 4 Martie 2009 01:22
In conditiile in care costurile energiei termice sunt tot mai mari, un ajutor venit din partea statului pentru reabilitarea termica a locuintelor este binevenit. Totusi, nu toti cetatenii se bucura de aceeasi atentie din partea Guvernului.

Statul contribuie cu 80% din costurile izolarii termice doar in cazul blocurilor de locuinte, nu si al caselor. La fel, subventia de 90% acordata pentru instalarea de panouri solare este valabila doar pentru institutii si asociatii de locatari.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga, va supune Parlamentului un proiect de lege prin care va mari participarea statului la izolarea termica a blocurilor de locuinte. Potrivit acestui proiect, asociatiile de proprietari vor plati doar 20% din costul lucrarilor de izolare. 50% din suma va fi platita de Ministerul Dezvoltarii si Locuintei, iar restul de 30% ar urma sa fie suportat de administratia locala.

Pana acum, Guvernul, consiliile locale si asociatiile de proprietari participau in aceeasi masura la izolarea termica a blocurilor de locuinte, fiecare platind 33% din costul lucrarilor.

Potrivit agentiei NewsIn, Blaga a declarat vineri, la Pecica, in judetul Arad, ca fondurile alocate pentru izolarea termica sunt nelimitate. Totusi, acestea sunt destinate doar blocurilor de locuinte, nu si caselor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.