Social 4 Martie 2009 17:54
Opt cetateni turci au incercat sa iasa din Romania, in noaptea de luni spre marti, prin punctul de trecere a frontierei Bors, ascunsi in doua cutii de carton, care au fost asezate cu grija intr-un automarfar care transporta sticlarie in Ungaria, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit autoritatilor de frontiera, documentele prezentate de conducatorul auto le-au trezit suspiciuni politistilor, care au controlat imediat autovehiculul. Din actele prezentate de sofer nu reiesea valoarea marfii.

"Cu ocazia controlului, politistii de frontiera au constatat ca valoarea transportului depasea valoarea marfii transportate, fapt ce a creat suspiciuni cu privire la continutul incarcaturii"
a declarat comisar-sef Dan Lazar, purtator de cuvant al Politiei de Frontiera Bihor.

La un control amanuntit, politistii de frontiera au descoperit in automarfar doua cutii in care erau inghesuiti opt cetateni turci. Soferul sustine ca nu stie cum cum au ajuns transfugii in autovehicul. Dupa ce au taiat folia de pe cutiile de carton, politistii i-au eliberat pe cei opt turci, care au varste cuprinse intre 22 si 28 de ani. Unul dintre tineri abia se mai tinea pe picioare.

Soferul roman urma sa ii transporte pe cetatenii turci pana in Ungaria, de unde cei opt urmau sa fie preluati de alta calauza. Destinatia finala era Germania.

Cetatenilor turci le-au fost intocmite dosare penale pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar soferul este cercetat pentru trafic de migranti. Politistii incearca acum sa descopere persoanele implicate in organizarea si calauzirea grupului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.