Social 4 Martie 2009 15:34
Politistii de la Crima Organizata au anihilat o grupare de proxeneti, coordonata de doi soti din Buzau, care in ultimii patru ani au traficat in Grecia si Italia 29 de tinere, printre care si minore, transmite corespondentul NewsIn.

Ei isi racolau clientii cu ajutorul anunturilor publicate pe site-urile de matrimoniale din cele doua tari. De pe urma fetelor, capii retelei au adunat peste 300.000 de euro, relateaza NewsIn.

Proxenetii racolau fete cu varste cuprinse intre 16 ani si 32 de ani, din 5 judete, cu promisiunea ca le angajeaza ca barmanite, ospatarite sau dansatoare. Le duceau in Grecia si Italia, unde le tineau sechestrate in apartamente inchiriate. Dadeau anunturi pe un site de matrimoniale, prin care le ofereau barbatilor oportunitati de casatorie cu tinere din Romania. Clientii sunau si, contracost, primeau la domiciliu vizita fetelor, contra unei sume cuprinse intre 100 si 150 de euro.

Una dintre fetele exploatate in Italia, de cei doi soti din Buzau, a reusit sa scape de cel care o supraveghea si a ajuns in Romania, unde le-a povestit politistilor tot calvarul pe care il traise. Politistii au perchezitionat vila familiei, unde pe langa documente incriminatoare au mai gasit sume mari de bani si bijuterii din aur.

“Totodata, din cercetari, s-a stabilit faptul ca membrii gruparii au obtinut in urma acestor activitati aproximativ 300.000 euro, bani ce au fost investiti in doua imobile, trei autoturisme de lux, iar la sediul unei unitati bancare, respectiv intr-o cutie de valori, au fost descoperite 1,2 kg bijuterii confectionate din aur. Toate bunurile mentionate mai sus au fost indisponibilizate in vederea confiscarii”, se arata intr-un comunicat al Politiei.

In urma actiunii desfasurate, trei dintre membrii gruparii au fost retinuti de catre procurorii din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Buzau, iar impotriva a doi dintre acestia, care erau liderii grupului, Tribunalul Buzau a emis mandate de arestare preventiva pentru comiterea infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori si constituirea intr-un grup infractional organizat. Daca instanta ii va gasi vinovati de proxenetism si trafic de persoane, membrii retelei vor sta in spatele gratiilor intre 2 si 7 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.