Social 4 Martie 2009 13:49
Ambasada Ucrainei la Bucuresti nu doreste sa comenteze in momentul de fata informatiile potrivit carora cetateanul bulgar banuit ca ar fi cumparat de la un subofiter roman documente cu caracter de secret de stat le-ar fi transmis mai departe unui reprezentant al Ucrainei la Bucuresti.

"In momentul de fata nu comentam informatiile aparute", a declarat pentru NewsIn un reprezentant al biroului de presa al Ambasadei Ucrainei la Bucuresti.

Subofiterul MApN Floricel Achim, avand la activ cursuri speciale de pregatire in domeniul informatiilor criptate, a fost arestat la 28 februarie pentru ca, in perioada 2002-2007, a procurat documente cu caracter secret de stat si documente a caror importanta face ca divulgarea lor sa pericliteze siguranta statului, constand in sistemul de comunicatii militare, frecvente radar, harti standard NATO, scheme si harti ale unor subunitati si tehnici militare, indicative ale unitatilor militare si planuri de aparare.

Achim trimitea aceste informatii cetateanului bulgar Marinov Zikolov, in schimbul unor sume de bani, in general pana la 1000 de dolari, iar bulgarul le transmitea unei tari straine.

Bulgarul a declarat, la randul sau, ca in perioada 2001-2002, era in relatii de prietenie cu un reprezentant al Ucrainei la Bucuresti, care i-a spus ca este interesat de informatii militare, pentru care "platea" 800-1000 de dolari.

Presa de marti afirmase, citand surse judiciare, ca cei doi spionau in favoarea Rusiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.