Social 2 Martie 2009 00:49
In loc de zona verde, Bucurestiul este inconjurat de o imensa groapa de gunoi. Nimeni nu face nimic in conditiile in care orasul produce anual peste un milion de tone de gunoi.

In mahalaua bucuresteana Giulesti-Sarbi, timpul pare ca a incetat sa mai curga sub povara gunoaielor si a noroaielor printre care oamenii se furiseaza cand mai ies din case.

Pana ajung la asfalt, se apara cu batul de cainii ce trag de hoiturile aruncate in drum si isi blesteama zilele ca ii ingroapa mizeria, iar, atunci cand ploua, apele, ce se preling prin curtile lor, lipsite de canalizare. „Ca sa ies din curte, ar trebui sa platesc un buldozer sa adune gunoaiele din poarta.

Pe strada Podul Cristinei, nu mai putem merge, trebuie sa ocolim pe niste ulite, pline si alea de gunoaiele ce stau aici de atata amar de vreme”, spune Luminita Paraschivescu, bucuresteanca din Giulesti-Sarbi. La margine de mahala, ruinele Manastirii Chiajna sunt napadite de peturi, ligheane sparte si oase putrezite, printre care copiii isi fac de joaca, iar parintii lor, de lucru, cautand fier vechi.

Din groapa de gunoi, ce se lasa langa cimitir si se intinde cat vezi cu ochii, apar din cand in cand, cu saci in spate, rromi, insotiti de stoluri de ciori si de pescarusi.
Gunoiul, aruncat din jeep direct pe sosea

„Traim greu aici, nu avem de niciunele, doar cu fierul vechi de pe groapa ne mai ducem zilele”, spune Ion Marin, care locuieste, si el, in Giulesti-Sarbi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.