Social 2 Martie 2009 17:33
Primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, a anuntat la Realitatea TV ca va rezilia contractele cu firmele responsabile de reabilitarea Centrului istoric al capitalei, pe motiv ca lucrarile intarzie prea mult.

"In sase ani de zile, din 14 strazi pe fonduri structurale, s-au facut patru strazi. Ce sa fac? Sa astept inca 30 de ani ca sa termine Centrul istoric? Nu pot sa fac asta! Si-atunci s-a facut analiza, am constatat ce au constatat specialistii si in momentul asta sunt exact intr-un proces de reziliere de contract", a afirmat Oprescu, potrivit NewsIn.

Primaria Capitalei a cheltuit, din 1999, nu mai putin de 42 de milioane de euro pentru reabilitatea Centrului istoric, iar in prezent se inregistreaza intarzieri la platile catre constructori, dar si probleme de legalitate pentru continuarea lucrarilor, a spus Oprescu in noiembrie, anul trecut.

Proiectul de reabilitare a Centrului Istoric este realizat de primarie in colaborare cu firma spaniola Sedesa Obras Y Servicios SA, beneficara a unui contract in valoare de aproape 27 de milioane euro. Contractul a fost finantat de BERD (7,3 milioane euro, Guvernul Olandei (1,8 milioane euro), Primaria Capitalei (9,1 milioane euro. Mai mult, in ianuarie 2008, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a votat alocarea unui buget suplimentar de 8,5 milioane euro.

Banii in plus sunt destinati pentru lucrari arheologice, reabilitarea arhitecturala si urbanistica a pietelor Sf. Anton si Sf. Dumitru, instalarea unor statui in zona, lucrari suplimentare pe strada Lipscani, reabilitari ale retelei de canalizare, extinderea retelelor de electricitate si telecomunicatii, precum si suplimentarea lucrarilor de reabilitare a suprafetelor finisate din piatra naturala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.