Catedrala Neamului nu va putea depasi inaltimea de 40 de metri si nu se va putea intinde pe mai mult de 6 hectare, dupa parerea Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, care s-a aratat de acord cu ridicarea cladirii pe amplasamentul de langa Palatul Parlamentului numai daca sunt respectate cele doua conditii.

In avizul pe care CSAT l-a trimis ieri Comisiei juridice a Camerei se precizeaza ca solicitarea de reducere la jumatate a suprafetei terenului apartine Ministerului Apararii Nationale, care a invocat existenta numeroaselor echipamente si spatii secrete in zona. Obiectia fata de inaltimea Catedralei a fost formulata de Ministerul Administratiei si Internelor pentru a evita eventualele interferente in comunicatiile speciale. SRI, SPP si STS nu s-au impotrivit ridicarii Catedralei. Mediile bisericesti insa s-au aratat foarte nemultumite de decizia Consiliului, in special in ceea ce priveste interdictia de a depasi 40 metri inaltime, comentand ca "noi nu vrem sa ridicam o simpla bisericuta".

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.