Social 2 Martie 2009 14:48
Sute de kilograme de deseuri biologice periculoase au fost descoperite, sambata, aruncate la periferia municipiului Arad, nu departe de un cartier marginas. Autoritatile au intrat in alerta si au izolat zona.

Printre produsele contaminate se gasesc inclusiv ace de seringa folosite si flacoane cu sange.

Deseurile au fost descoperite de soferul unei societati de salubritate, care a anuntat autoritatile. La fata locului s-au deplasat reprezentanti ai Garzii de Mediu, Autoritatea de Sanatate Publica, Politia si prefectul judetului Arad. Deseurile au fost gasite abandonate intre padurea Ceala si raul Mures, la citeva sute de metri de cartierul Alfa. „Din cauza specificului cazului, am rugat sa fie prezenti pe langa cei de la Politie si medici, pentru ca zona prezinta un pericol ridicat de contaminare“, a declarat prefectul judetului Arad, Calin Bibart, citat de NewsIn.

Cand au ajuns in zona de contaminare, autoritatile au constatat ca gramada de deseuri a fost deja incendiata. „Deseurile sunt periculoase si abandonarea lor constituie infractiune la legea mediului. Se pare ca cineva le-a dat foc si asta ingreuneaza ancheta. Sunt deseuri periculoase, contaminate biologic pentru ca printre sticlele cu medicamente am descoperit pungi cu sange pentru transfuzii si seringi de la laborator“, a precizat Ionel Draganescu, seful Serviciului Evaluare Factori de Risc din cadrul ASP Arad.

Specialistii Autoritatii de Sanatate Publica incearca sa identifice locul de unde provin deseurile, una dintre ipoteze fiind ca, cei care au aruncat deseurile au facut-o pentru a nu cheltui bani cu distrugerea acestora, intr-un incinerator special.

Deseurile au fost adunate de cei de la serviciul de salubritate al municipiului si transportate la un incinerator, pentru a fi distruse.

Anchetatorii au mai descoperit ca pe mai multe flacoane este mentionat numele unor posibili pacienti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.