Social 1 Martie 2009 13:28
Pasagerii avionului, care a aterizat fortat pe aeroportul din Timisoara, au declarat presei ca pilotii nu i-au anuntat de existenta problemelor tehnice, ci doar ca problemele erau cauzate de vreme, fapt ce demonstreaza puterea de stapanire a echipajului care a reusit sa faca fata cu brio, pericolului in care s-au aflat.

"Ne-au spus ca este ceata si ca pe pista este ghetus", a spus unul dintre pasageri.

Pilotii, angajati ai CarpatAir, sunt cetateni ai Republicii Moldova. Este vorba despre Iurie Oleacov, de 37 de ani, si Leonid Babischi, de 47 de ani, iar in acest moment, acestia sunt coniderati “eroi”, pentru ca au reusit sa faca fata cu succes situatiei dificile in care s-au aflat, fiind in joc si viata pasagerilor.

"Cei doi piloti au experienta foarte mare, sunt la companie de mai mult de zece ani, au antrenamente de doua ori pe an", a declarat Nicolae Petrov, reprezentant CarpatAir.

"Nu au fost victime, pasagerii au iesit pe usa principala, nu a fost o evacuare de urgenta", a declarat Petrov, care a mentionat faptul ca "noi suspectam o defectiune la trenul de aterizare. Si noi am fost surprinsi de modul in care au actionat pilotii, s-au comportat conform manualului, echipajul a avut timp sa pregateasca o aterizare de urgenta".

"Aeroportul s-a pregatit impresionant de bine. Echipajul a avut timp suficient sa pregateasca o aterizare de urgenta. Nu am avut nicio victima, pasagerii au iesit in siguranta pe usa din fata a aeronavei. Avionul se afla intr-o stare foarte buna, nu a fost avariat, iar intretinerea a fost facuta conform procedurilor. Avionul va fi repus in serviciu cat mai curand", a mai spus Nicolae Petrov, potrivit NewsIn.

Pasagerii avionului erau 9 italieni, 2 germani, 2 greci, 10 romani si 23 moldoveni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.