Social 1 Martie 2009 13:07
Peste 150 de expozanti - elevi ai liceelor de arta, mesteri din toata tara, artisti plastici sau simpli pasionati ai artei in miniatura - isi prezinta martisoarele, pana duminica, la targul deschis la Muzeul Taranului Roman.

Buburuze de lemn, elefanti din ceramica, flori crosetate, gandacei din coaja de ou, melci de sticla, toate aceste mici obiecte au in comun un fir de ata impletit in doua culori, alb si rosu. Preturile sunt la fel de variate ca si culorile si materialele din care sunt confectionate. Cel mai ieftin martisor, o figurina din ceramica sau lut, costa doar 1,5 lei, in vreme ce o bijuterie din alama sau argint, confectionata manual, poate depasi suma de 50 de lei.

Multi dintre expozanti vin la targ an de an. Printre acestia se numara si studenti ai Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, care castiga cateva sute de lei din vanzarea figurinelor de lut pe care le confectioneaza, cu migala, chiar si in noaptea de dinaintea deschiderii targului. "N-am dormit deloc. Am pictat pisicute si am facut ultimele retusuri la cercei", spune Alexandra Diaconu, studenta in anul III, a carei oferta include si insolitele oi negre cu snur alb-rosu si "girafele primavaratice".

Vizitatorii targului se pot bucura si de oferta gastronomica: turta dulce cu scortisoara (3-10 lei), vata pe bat (3 lei), colaci unguresti (10 lei), vin fiert (10 lei) si alte delicatese, potrivit NewsIn.

Targul este deschis si duminica, 1 martie. Intrarea costa 4 lei, iar elevii, studentii si pensionarii au reducere 50%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.