Social 2 Martie 2009 11:11
Primarul municipiului Sfantu-Gheorghe, Antal Arpad, i-a solicitat ministrului Turismului, Elena Udrea, ca denumirea “Tinut Secuiesc” sa fie utilizata ca brand turistic, asemeni altor zone din tara.

“Am solicitat ca Tinutul Secuiesc sa fie utilizat ca brand turistic. Aceasta regiune este cunoscuta din Noua Zeelanda pana in SUA si la fel cum Bucovina, Dobrogea sau Banat si alte multe regiuni istorice sau grografice ale Romaniei sunt cunoscute, si Tinutul Secuiesc trebuie promovat ca brand turistic”, a declarat, ieri primarul Antal Arpad, potrivit NewsIn.

Turismul si problemele cu care se confrunta autoritatile din Covasna si Harghita in acest domeniu au reprezentat o importanta parte a discutiilor care au avut loc intre administratia locala din cele doua judete si ministrii Turismului, Educatiei si Sanatatii.

Primarul din Sfantu-Gheorghe, oras care a si gazduit intalnirea partilor amintite, a declarat ca, in opinia sa, ar fi normal ca in Tinutul Secuiesc turismul sa dea 40 – 50% din PIB-ul acestei regiuni, insa in momentul de fata turismul de aici este un domeniu distrus care trebuie relansat si reconstruit.

“Cred ca am reusit sa o sensibilizam pe Elena Udrea dupa ce am prezentat cum a fost distrus turismul din cele doua cele judete. Cerem sprijinul Ministerului Sanatatii sa recuperam aceste localitati distruse – Vilcele, Malnas, Borsec ...”, a mai spus Antal.

Intalnirea de vineri din Sf.Gheorghe se inscrie in sirul intalnirilor promise de Traian Basescu. Seful statului i-a trimis in Secuime, pe rand, pe ministrii Dezvoltarii, Vasile Blaga, al Transporturilor, Radu Berceanu si al Sporturilor, Monica Iacob Ridzi, care au fost prezenti, vinerea trecuta, la Miercurea Ciuc. Urmatorii trei pe lista au fost ministrii Educatiei, Ecaterina Andronescu, al Sanatatii, Ion Bazac si al Turismului, Elena Udrea.

Cu ocazia intalnirii, autoritatile au reiterat ideea ca Tinutul Secuiesc a fost lasat in urma in ultimii 18 ani, si doresc sa continue trendul dezvoltarii impus in ultimii patru ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.