Un avion Carpatair cu 47 de pasageri la bord care venea de la Chisinau a avut probleme la deschiderea trenului de aterizare. Aeronava a aterizat in siguranta, pe aeroportul din Timisoara, la ora 9:44.

Avionul cu defectiuni tehnice la trenul de aterizare a ajuns la sol, in siguranta, la Timisoara, dupa ce a survolat peste o ora si jumatate aeroportul, toti pasagerii si membrii echipajului fiind teferi, transmite NewsIn. Toti cei 47 de pasageri si patru membri ai echipajului sunt in siguranta.

Avionul, apartinand Carpatair, a survolat timp de peste o ora si jumatate aeroportul, pentru a consuma combustibilul din rezervoare si a reduce astfel posibilitatea declansarii unui incendiu puternic in momentul aterizarii fortate.

Aparatul Carpatair a aterizat fortat, in afara pistei, pe o zona acoperita cu iarba, pe care echipele ISU imprastiasera in prealabil spuma ignifuga. 20 de ambulante si trei masini de pompieri au fost trimise la aeroport.

Potrivit autoritatilor, aeronava avea probleme la roata de bot si a trecut de doua ori prin dreptul turnului de control incercand sa aterizeze, dar cei responsabili au observat ca nu are trenul de aterizare coborat.

Aparatul, un SAAB 2000, trebuia sa aterizeze la Timisoara la ora 8:05.

Ministerul Transporturilor va trimite o echipa de investigatii la Aeroportul din Timisoara, a anuntat, sambata, Marian Ciuca, director investigatii in Ministerul Transporturilor.

"Aeronava a aterizat in conditii bune, nu sunt probleme, pasagerii au fost debarcati, este un lucru extraordinar ca s-a intamplat asa. Este de apreciat modul in care a actionat echipajul si, bineinteles, masurile de siguranta luate de aeroport. Comisia deja a fost constituita la nivelul Ministerului Transporturilor, urmeaza sa ne deplasam la Timisoara si sa urmam procedurile de investigatie specifice", a spus Ciuca, citat de NewsIn.

Primele rezultate vor aparea luni sau marti, a mentionat directorul Marian Ciuca.

Eroii zilei, pilotii Carpatair care au aterizat fortat pe aeroportul Timisoara

'Nu a existat niciun moment pericolul prabusirii avionului CarpatAir'


REALITATEA.NET - Avionul cu probleme la roti a aterizat In siguranta, la Timisoara. Nu exista raniti


REALITATEA.NET - Un avion cu probleme la roti a aterizat in siguranta, la Timisoara. Nu exista raniti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.