Procurorul Eugen Iacobescu a declarat ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Viorel Popa, de 14 ani din Tatulesti, pentru infractiunile de omor si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, si a tatalui sau pentru complicitate la omor.

Popa Viorel, de 14 ani, din comua Tatulesti, Olt, l-a impuscat mortal cu arma de vanatoare a tatalui sau, din greseala, pe A.F., de 6 ani si jumatate, din Pitesti, aflat in vizita la bunici.

Potrivit procurorului Eugen Iacobescu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, Fota a fost impuscat cu o arma IJ BOC, de calibru 12 milimetri. Copilul a fost impuscat din fata, de sus in jos.

"Desi adolescentul a sustinut initial ca A.F. s-ar fi jucat cu arma si s-ar fi autoaccidentat, necropsia a infirmat acest lucru”, a declarat Iacobescu, potrivit NewsIn.

In raportul medico-legal intocmit cu ocazia autopsierii cadavrului se precizeaza faptul ca ,,decesul a survenit in urma unei plagi provocate prin impuscare, transfixiante cranio-cerebrale, orificiul de intrare suborbital drept iar cel de iesire lateralo-cervical stang, traiectoria glontului fiind de sus in jos”.

Popa Viorel a fost internat la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina pentru a fi supus unui control de specialitate in urma caruia sa se stabileasca daca avea sau nu discernamant la momentul savarsirii faptei, transmite corespondentul NewsIn. Adolescentul va ramane internat in spital timp de doua saptamani.

Procurorul Eugen Iacobescu a sustinut ca s-a demarat cercetarea penala in ceea ce-l priveste pe Popa Viorel, pentru savarsirea infractiunii de omor si de nerespectare a regimului armelor, si impotriva tatalui acestuia, Popa Marin pentru complicitate la omor. Daca va fi gasit vinovat de omor, Popa Viorel risca intre 5 si 10 ani, reprezentand jumatate din pedeapsa pentru omor ca urmare a faptului ca este minor, si intre 2 si 7 ani pentru nerespectarea regimului armelor.

Tot intre 5 si 10 ani cu inchisoare risca si Marin Popa, tatal adolescentului.

Procurorul de caz a sustinut ca adolescentul a reusit sa monteze arma de vanatoare in mai putin de doua minute fapt ce-l determina sa creada ca Popa Viorel era obisnuit cu arma, existand posibilitatea ca el sa-si fi insotit talal la vanatoare si chiar sa fi tras cu ea.

Adolescentul si tatal sau sunt cercetati in stare de libertate, pe numele lor nefiind emise mandate de retinere si nici nu s-a solicitat mandate de arest preventiv. Anchetatorii suspecteaza faptul ca arma nu ar fi fost depozitata conform prevederilor legale, adolescentul avand permanent acces la ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.