Sindicatele ameninta cu reluarea protestelor de strada, noi greve si cu contestarea la Curtea Constitutionala a Ordonantei de Urgenta ce priveste taierea sporurilor in sistemul bugetar, in cazul in care Guvernul va adopta proiectul de lege in varianta propusa de Ministerul Muncii.

"Daca la discutiile pe care le vom avea luni sau marti cu ministrul Muncii nu se va ajunge la un compromis, se va ajunge si la greva intrucat actualii guvernanti nu pot incalca in mod flagrant Codul Muncii ce prevede ca orice ora suplimentara trebuie platita", a declarat presedintele Cartel ALFA, Bogdan Hossu, informeaza NewsIn.

La randul sau, presedintele CSDR, Iacob Baciu, a declarat pentru NewsIn, ca reprezentantii confederatiei sindicale vor hotari miercuri (4 martie n.r.), in Biroul Executiv, programul actiunilor de protest, in cazul in care Ordonanta va fi aprobata in actuala varianta de catre Guvern.

"Nu putem accepta taierea sporurilor de merit de 15% de care beneficiaza la aceasta data aproape 50.000 de profesori si la sporul de 2% care se acorda lunar din fondul de premiere. Vom face toate diligentele necesare pentru a declansa actiunile de protest", a precizat liderul Consilului Sindicatelor Democratice din Romania.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.