O femeie a decedat vineri (n.r. 27 februarie 2009) in orasul Sibiu, Capitala Culturala Europeana in 2007. Un leu ornamental s-a prabusit de pe una din cladirile sibiene, si a lovit-o pe femeie pe femeie drept in cap, lovitura fiind mortala.

Camelia Roznov se plimba vineri in jurul orei 14, cu una dintre cele doua fiice ale sale pe strada Cetatii, una dintre strazile cu circulatie moderata ale Sibiului. In momentul in care au ajuns la colt cu Strada Balcescu, un leu ornamental s-a desprins de pe o cladire aflata intre Reprezentata Orange si Parcul Cetatii si a lovit-o fix in cap. Femeia nu a apucat decat sa-si impinga fiica de 17 ani inspre strada, printre masini, si a cazut la pamant. Salvarea a ajuns in 20 de minute, dar lovitura de care si-a salvat fiica, a fost mortala pentru Camelia Roznov.

Un martor aflat la 20 de metri in spatele femeii a declarat socat ca dupa impact, leul care se desprinsese de pe cladire era intact. Ornamentul avea un diametru de 20 de cm si a cazut de la o inaltime de 8 metri. Cladirea de de pe care s-a desprins leul a fost construita in jurul anului 1930, insa nu era cu “nimic mai speciala decat altele, nu era un monument istoric. Nici macar toate cladirile din centru nu au placuta de <<monument istoric>>” declara una dintre colegele de serviciu ale decedatei.

Camelia Roznov avea 39 de ani era mama a doua fete, minore si locuia in localitatea Daia. Camelia era invatatoare cu gradul 1 a Scolii cu clasele 1-8 Rosia si unul dintre cei mai devotati si implicati membri ai acesteia.

Femeia ocupa postul de Coordonator al Structurii Nou, iar in 2008 a fost Sefa Comisiei Metodice a Invatatorilor din comuna. Pe langa aceste doua posturi, Camelia “era responsabila de programul de alfabetizare “A Doua Sansa”, mai era implicata intr-un proiect legat de traditii si obiceiuri si finantat de Phare, iubea foarte mult copii si era o invatatoare devotata”, a declarat pentru 9am, Doina Dragomir, o alta invatatoare a Scolii cu clasele 1-8 Rosia.

“Membru activ si implicat in toate activitatile desfasurate in zona Rosia, isi ajuta foarte mult colegii atat moral cat si profesional, stia sa fie un dascal bun dar si un prieten foarte bun totodata… Invatatoare devotata, statea pana tarziu in scoala si se ocupa foarte mult de copii”, a continuat Doina Dragomir.

Ceea ce este ciudat si trist totodata pentru cele doua fiice minore ale Cameliei Roznov, este faptul ca si mama lor a crescut fara mama. La o varsta destul de frageda, Camelia Ganfalean, pe vremea aceea, si sora ei, au ramas orfane de mama.

Scoala cu clasele 1-8 Rosia, unde a lucrat si Cornelia Roznov, este impartita in mai multe structuri: Daia, Cornatel, Casolt, Cornatel, Rosia si are 17 invatatori.

Proprietarul imobilului, de pe care s-a prabusit leul ornametal, va fi tras la raspundere, cel mai probabil pentru omor din culpa, noteaza Realitatea.

Un locuitor din Sibiu a declarat pentru 9am ca in jurul orei 18, pe trotuarul unde a avut loc incidentul inca ramasesera pete de sange, bascuta si poseta celei care a fost doamna invatatoare Roznov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.