Agentia Nationala Antidoping pregateste impreuna cu Ministerul Muncii modificarea legislatiei, astfel incat angajatii sa poata fi verificati de catre angajatori daca se drogheaza, iar patronul sa asigure reabilitarea celor gasiti pozitivi.
Autoritatile vor sa afle care sunt domeniile in care riscul consumului de droguri la locul de munca este crescut, pentru ca in semestrul II din 2009 sa demareze o campanie de prevenire a fenomenului. Banii pentru campanie sunt prevazuti deja in buget, insa baza de date cu grupurile-tinta lipseste. Pentru a afla cine sunt cei care se drogheaza la locul de munca trebuie modificata legislatia, pentru ca la aceasta ora nu exista un cadru legal care sa le indice patroni­lor cum pot sa-si verifice angajatii. Modelul urmat de romani este cel din Germania, spune chestorul Vasile Popa, seful Directiei de Prevenire din cadrul Agentiei Nationale Antidrog (ANA).

Un grup mixt de lucru, al ANA si al Ministerului Muncii, repre­zentat de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), ar trebui pana in luna iulie sa finalizeze modificarile legislative, astfel incat sa se poata face controale periodice angajatilor, care sa fie prevazute in contractele colective de munca. Dupa identificarea domeniilor „fier­binti“ ale consumului de droguri se va face o campanie de prevenire selectiva, axata tocmai pe aceste zone, ex­plica Popa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.