Toate judetele din tara vor fi afectate de ploile torentiale, prognozate de Administratia Nationala de Meteorologie pentru intreaga saptamina. "Este limpede ca este un an in care cantitatile de precipitatii sint excedentare, depasesc normele anuale si obisnuite", spune Ion Sandu, director general ANM.

Ministerul Mediului a transmis avertizari catre toate prefecturile pentru a-si lua masuri de prevenire a efectelor precipitatiilor, in plan local. Oamenii care locuiesc in apropierea cursurilor de apa ar trebui sa ia, la rindul lor, masuri primare de protectie: sa desfunde canalele de scurgere a apei si sa-si inchida ermetic casele. Se estimeaza efecte grave, dar nu dezastruoase.

Se vor forma torenti puternici, vor avea loc scurgeri periculoase pe versanti si, cel mai probabil, inundatii locale. "Serviciile de gospodarire a apelor sint in alerta, ne transmit informari de doua ori pe zi cu privire la cresterile de debite. Preventiv, vom inalta digurile cu inca 40 cm pe riurile Bega si Timis cu ajutorul sacilor de nisip", afirma ministrul Sulfina Barbu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.