Persoanele cu studii tehnice sau academice superioare din orice stat membru al Uniunii Europene (UE) pot muncii fara restrictii pe piata germana, potrivit Ambasadei Romane la Berlin, citata joi de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

De la 1 ianuarie 2009 a fost total liberalizata piata muncii pentru persoanele cu studii tehnice superioare, academice, doctori sau doctoranzi, sau celor cu MBA - uri, insa de aceste prevederi vor beneficia in mod automat si membrii de familie ai acestora, relateaza NewsIn.

Acestia vor putea solicita, celor 657 de filiale ale BAA (Agentia Federala pentru Munca), in mod preferential, posibilitati de angajare pe plan local, se arata in comunicat.

Pentru academicienii provenind din statele membre ale UE nu exista practic nicio limitare a numarului. Ei au acces liber si, in principiu nelimitat, la toate sectoarele si ramurile economiei interne.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.