Un militar din Batalionul 21 Vanatori de Munte "General Leonard Mociulschi" a cazut la datorie, joi, in Afganistan, informeaza MApN.

Sergentul major Chira Claudiu, in varsta de 30 de ani, se afla intr-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat - Kabul). In jurul orei 15.30 (ora Romaniei), la aproximativ 50 de kilometri de Qalat, al doilea autovehicul de tip Humvee (HMMWV) din coloana de cinci a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, potrivit unui comunicat al MApN, citat de NewsIn.

In urma exploziei, sergentul major Claudiu Chira, grav ranit, a primit asistenta medicala la fata locului si a fost evacuat cu un elicopter MEDEVAC.

Pe timpul transportului spre spitalul din Kandahar, subofiterul a decedat.

In masina in care a murit Claudiu Chira se mai aflau inca trei militari care nu au fost raniti.

Subofiterul Claudiu Chira este al noualea militar roman ucis in Afganistan din 2002, a declarat pentru NewsIn, purtarorul de cuvant al Ministerului Apararii Nationale, Constantin Spanu.

Spanu afirma ca trupul militarului mort va fi adus in tara cu o aeronava in cateva zile.

Militarul avea 30 de ani, era casatorit, fiind angajat al Ministerului Apararii Nationale din 2002.

Militarii Batalionului 21 Vanatori de Munte "General Leonard Mociulschi" din Predeal actioneaza in Afganistan din luna ianuarie a acestui an.

Basescu a transmis condoleante familiei lui Claudiu Chira

Administratia Prezidentiala a transmis joi mesajul de condoleante al presedintelui Traian Basescu adresat familiei lui Claudiu Chira, sergentul major mort in timpul unei misiuni de patrulare, in Afganistan.

„Imi exprim durerea si regretul profund la incetarea din viata a sergentului major Chira Claudiu, cazut la datorie, in timpul unei misiuni de patrulare, in Afganistan. Devotamentul de care a dat dovada este un exemplu de curaj, iar disparitia sa reprezinta o pierdere dureroasa pentru familia lui si pentru tara", se precizeaza in mesajul presedintelui Basescu.

Seful statului transmite sincere condoleante familiei pentru pierderea suferita, exprimandu-si in acelasi timp "solidaritatea, in acest moment trist".

Subofiterul Claudiu Chira este al noualea militar roman ucis in Afganistan din 2002.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.