Tribunalul Bucuresti a decis sa il achite pe medicul Razvan Tranca pentru viol, pe motiv ca fapta nu exista, in schimb l-a condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare pentru tentativa de omor asupra victimei Andreea Mocanu.

De asemenea, magistratii il obliga pe medic sa plateasca fetei daune de 50.000 de lei si despagubiri materiale in valoare de 3524 de lei, informeaza NewsIn

Instanta a mai fixat un termen de incercare de 7 ani pentru Tranca.

Decizia instantei poate fi atacata cu apel.

Medicul Razvan Tranca a fost trimis in judecata, in 27 martie 2007, pentru viol si tentativa de omor, dupa ce a fost acuzat ca ar fi violat-o si aruncat-o de la etajul sase pe Andreea Mocanu, care ii era pacienta.
Tranca a dat o singura declaratie, in care a sustinut ca avea o relatie amoroasa cu Andreea Mocanu inca din luna decembrie 2006, la aproximativ trei saptamani dupa ce o operase de apendicita. Potrivit acelei declaratii, Tranca a sustinut ca ar fi avut relatii sexuale cu minora de mai multe ori, in tot felul de locuri - in camerele de garda ale spitalului, in cabinetele medicale, intr-o garsoniera si in locuinta familiei Tranca.

Procurorul care se ocupa de caz a cerut, la ultimul termen al procesului, de pe 5 februarie, ca medicul Razvan Tranca sa primeasca doua pedepse cu inchisoarea, atat pentru viol, cat si pentru tentativa de omor, asupra fostei lui paciente Andreea Mocanu, care il acuza ca, dupa ce a violat-o, a aruncat-o de la fereastra apartamentului sau.

Reprezentantul Parchetului i-a spus judecatorului sa ii interzica lui Tranca sa isi mai exercite profesia de medic, sa dispuna arestarea preventiva a acestuia si sa il oblige sa ii plateasca daune morale si materiale Andreei Mocanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.