Politistii au descoperit in casa unui constantean, in urma unei perchezitii, o vioara care, potrivit primelor evaluari, ar fi Stradivarius si ar fi fost furata din Belgia, transmite corespondentul NewsIn.

Politistii de frontiera, impreuna cu cei de la IPJ si de la Serviciul de Investigatii Criminale, aveau informatii ca o vioara foarte valoroasa, furata din Belgia, s-ar afla in casa unui constantean. In urma perchezitiei, oamenii legii au descoperit vioara, ascunsa intr-un imobil din piata Ovidius, infasurata intr-o panza alba.

"Azi dimineata, a fost ridicata o vioara, in urma unei perchezitii domiciliare efectuate intr-un imobil din piata Ovidius, intr-o actiune comuna a politistilor din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, impreuna cu politistii de frontiera. Vioara a fost ridicata in vederea expertizarii si a stabilirii autenticitatii acesteia si provenintei”, a declarat subinspectorul Radu Croitoru, purtatorul de cuvant al IPJ Constanta.

Potrivit inscriptiilor din interiorul vioarei, instrumentul a fost confectionat in anul 1721 si are inscris numele Antonius Stradivarius Cremonenis.

Comisarul sef Adrian Burcea, de la politia de frontiera, a declarat ca persoanele care detineau instrumentul muzical doreau sa vanda vioara cu suma de 10.000 de euro. In ancheta sunt implicate trei persoane, tineri cu varste intre 20 si 24 de ani.

Din primele informatii, se pare ca vioara valoreaza cel putin 500.000 de euro, insa ea va fi dusa la Bucuresti pentru expertizare.

In momentul de fata, procurorii audiaza trei tineri, iar daca judecatorii vor constata ca au incalcat Legea privind protejarea patrimoniului cultural, ei risca pedepse cu inchisoarea intre 3 si 10 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.