Tribunalul Vaslui a eliberat, miercuri seara, mandate de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile, pentru trei tineri, cu varste cuprinse intre 21 si 29 ani, pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri si detinere de droguri de risc pentru consum propriu.

Printre tinerii arestati se afla un angajat al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui si un cantaret hip hop, apropiat al formatiei “La Familia”, alaturi de care a participat la o campanie nationala antidrog. Asupra acestora, politistii vasluieni au gasit 875 g cannabis, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui, subinspector Mihaela Straub, cei trei tineri, in perioada septembrie 2008 si pana in prezent, au cultivat si pus in vanzare droguri de risc, mai exact, cannabis, mai multor persoane. O tigara era vanduta cu 50 lei, in barurile si discotecile din Vaslui.

Doi dintre tineri, au fost prinsi de politistii DIICOT Vaslui, intr-un taxi, in timp ce se intorceau de la locuinta interpretului Cristian Ionascu, din localitatea vasluiana Deleni, de unde se aprovizionasera cu droguri.

“Asupra celor doi tineri au fost gasite sapte pachete de cannabis de 20 g si 30 g. In urma perchezitiei, la locuinta lui Cristian Ionascu, a fost gasita cantitatea de 825 grame cannabis, un cantar electronic, tiple pentru distributia drogurilor, doua dispozitive de confectionat tigari si 3.100 lei. De asemenea, la locuinta lui Alexandru Ionascu au fost gasite foite pentru confectionat tigari, resturi de tigari si substanta vegetala de culoare verde”, a declarat subinspector Mihaela Straub.

Conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui, unde unul dintre tineri, Claudiu Constantin Danila, lucra ca asistent social, a anuntat ca acestuia i se va desface contractul de munca. Cei trei tineri risca intre trei si 15 ani, pentru trafic de droguri si detinere de droguri de risc, pentru consum propriu. Cercetarile in acest caz continua, existand indicii ca din acest grup infractional fac parte mai multe persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.