Soferul autoturismului care a purtat, in urma cu doua saptamani, aproximativ 40 de metri pe capota un agent de circulatie din Arad, va fi cercetat in stare de libertate si pentru dare de mita, deoarece a incercat sa ofere bani agentului agresat, transmite corespondentul NewsIn.

Simon Iacobescu, de 31 ani, din Timisora, a fost inregistrat de camera video instalata pe autoturismul Politiei Rutiere in timp ce incerca sa-i ofere unuia dintre politistii care l-au oprit in trafic o suma de bani pentru a fi lasat sa plece, fara a fi sanctionat. Pe baza acestei filmari, barbatul a fost dus din nou, miercuri, in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva.

Procurorul s-a folosit de inregistrarea radar, din care reiese ca soferul BMW-ului si complicii acestuia au incercat sa ii mituiasca pe politisti. Instanta a considerat ca din probele aflate la dosar nu reiese ca inculpatii prezinta pericol pentru ordinea publica si a dispus eliberarea lor. Instanta a decis si in urma cu doua saptamani ca soferul, acuzat atunci pentru tentativa de omor dupa ce a luat un politist pe capota, poate fi cercetat tot in stare de libertate. Purtatorul de cuvant al Tribunalului Arad, Laura Lazar, a mentionat ca instanta a interzis soferului si celor doi complici sa paraseasca tara.

Un agent de politie din Arad a fost ranit, in urma cu doua saptamani, dupa ce a fost purtat aproximativ 40 de metri pe capota unui autoturism condus de un barbat suspectat de trafic ilegal de tigari si care a fost oprit in trafic pentru ca a depasit viteza legala.

Incindentul a avut loc pe DN 69 Arad-Timisoara, in zona localitatii Sagu, unde doi agenti de circulatie din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Arad se aflau in trafic cu aparatul radar. In timpul misiunii, cei doi agenti au oprit un autoturism BMW, care a fost inregistrat de aparatul radar cu o viteza de 150 km/ora. In timp ce unul dintre agenti intocmea procesul verbal de contraventie, celalalt a remarcat in autoturism zeci de cartuse de tigari si i-a cerut soferului sa deschida portbagajul pentru control. In tot acest timp, dintr-un alt autoturism au coborat doua persoane care s-au indreptat spre unul dintre agentii de circulatie, incercand sa il tina de vorba pe acesta.

Soferul BMW-ului a sarit in autoturism si a vrut sa plece, dar unul dintre oamenii legii s-a urcat pe capota si dus aproximativ 40 de metri, dupa care a fost aruncat intr-un sant de pe marginea drumului. Celalalt politist a fost agatat din lateral, in timp incerca sa il opreasca pe soferul care transporta tigari de contrabanda. Politistul ranit si colegul sau au sa ii retina pe cei doi complici ai soferului care a oprit in trafic pentru depasirea vitezei legale. Agentul de circulatie care a fost purtat pe capota masinii a fost transportat la spital, pentru investigatii medicale. Soferul care a parasit locul faptei s-a prezentat in fata procurorilor, la cateva ore de la incident, el fiind dat in urmarire generala.

Imaginile cu altercatia dintre oamenii legii si cele trei persoane au fost inregistrate de camera video a aparatului radar instalat pe masina Serviciului Politiei Rutiere Arad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.