Peste o mie de elevi de clasele I-VIII din comuna gorjeana Balteni au primit, joi, iaurt cu termenul de valabilitate expirat, insa copiii nu au consumat produsul, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit lui Vasile Vladuleanu, primarul localitatii, au fost distribuite in total 1.102 cutii cu iaurt care expirase de cinci zile. Acesta a precizat ca toata cantitatea a fost recuperata si returnata firmei «Lexi Star», care se ocupa de distribuirea produselor din cadrul programului guvernamental «Laptele si cornul», si a fost inlocuita cu iaurt cu termenul de valabilitate de 10 martie.

„S-a recuperat toata cantitatea si a fost returnata. S-a adus iart cu termenul de valabilitate de 10 martie. Maine intentionez sa fac o solicitare de reziliere a contractului cu aceasta firma, care a incercat sa faca o smecherie. Nu se poate face asa ceva cand este vorba de copii. Bine ca nu a mancat cineva si sa se imbolnaveasca. De asemenea, intentionez sa iau masuri aspre impotriva personalului care se ocupa de primirea si distribuirea produselor catre elevi. Am dat dispozitie ca tot personalul primitor distribuitor de la fiecare scoala sa de anote explicative fata de situatia creata. Daca se va constata ca persoanele responsabile de aceasta activitate nu au verificat termenul de valabilitate, atunci vor fi fi bagati in Consiliul de Administratie si se merge pana la desfacerea contractului de munca“.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar le cer responsabililor cu distribuirea laptelui sa fie mult mai atenti. „Am atentionat directorii de scoli sa fie mult mai atenti la termenele de valabilitate de pe produsele pe care le primesc“, a spus Dorin Tascau, inspectorul general scolar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.