Cei patru militari acuzati de incalcare de consemn in dosarul Ciorogarla raman in arest preventiv, dupa ce Tribunalul Militar Teritorial a respins, miercuri, recursurile facute de Marian Dinu si de Marian Tudorache si le-a admis pe cele ale procurorilor in cazul lui Nicusor Nita si Cristian Radu.

Decizia Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti este definitiva, relateaza NewsIn.

Avocatii militarilor au declarat, pentru NewsIn, ca vor incerca sa mai faca si alte cereri de eliberare provizorie.

Tribunalul Militar Bucuresti a admis, marti, cererea de liberare provizorie sub control judiciar a caporalului Cristian Radu, implicat in furtul armelor de la Unitatea Militara din Ciorogarla. Tot Tribunalul Militar Bucuresti a decis, luni, 23 februarie, eliberarea provizorie pe cautiune a militarului Nicusor Nita.

Aceeasi instanta a decis sa nu admita, luni, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a militarilor Marian Dinu si Marian Tudorache.

Sigiliul unui depozit din Unitatea tehnica militara din Ciorogarla, judetul Ilfov, a fost gasit rupt, pe 28 ianuarie, conform unor surse din Ministerul Apararii Nationale.

Cel putin 51 de arme au disparut din depozitul care apartine Aviatiei, au declarat, pentru NewsIn, surse militare.

17 persoane au fost demise de ministrul Apararii, Mihai Stanisoara, din cauza scandalului provocat in urma disparitiei armelor de la Ciorogarla.

Sapte militari au fost retinuti, pe 12 februarie, de procurorii militari, pentru 24 de ore. Este vorba despre sergentul major Ionut Gagea, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat cu consecinte deosebit de grave, caporalul Ion Petrica, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat cu consecinte deosebit de grave, caporalul Marius Tudorache, pentru savarsirea infractiunilor de furt calificat cu consecinte deosebit de grave si calcare de consemn, sergentul Marian Tudorache, pentru savarsirea infractiunii de calcare de consemn, caporalul Marian Dinu, pentru savarsirea infractiunii de calcare de consemn, caporalul Cristian Radu, pentru savarsirea infractiunii de calcare de consemn si soldatul Nicusor Nita, pentru savarsirea infractiunii de calcare de consemn.

Trei dintre ei - sergentul major Ionut Gagea, caporalul Ion Petrica si caporalul Marius Tudorache - au fost arestati preventiv, pe 13 februarie, pentru 29 de zile, iar ceilalti patru au fost lasati in libertate de magistratii Tribunalului Militar Bucuresti, ulterior, acestia fiind arestati pentru 25 de zile de Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti. Este vorba despre sergentul Marian Tudorache, caporalul Marian Dinu, caporalul Cristian Radu si soldatul Nicusor Nita, acuzati de savarsirea infractiunii de calcare de consemn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.