Istoricul de arta Gabriel Badea Paun va fi decorat de presedintele Romaniei, Traian Basescu, joi, la Paris, cu ordinul « Meritul Cultural » in grad de Cavaler la categoria C - Arte plastice, anunta Ambasada Romaniei in capitala Frantei.
Distinctia va fi inmanata de ambasadorul Romaniei la Paris, Teodor Baconschi, la sediul reprezentantei diplomatice din capitala Frantei, relateaza NewsIn.

Istoric de arta, cercetator si eseist aflat, in prezent, la Paris, Gabriel Badea Paun s-a remarcat prin valoroasele sale studii care au evidentiat complexitatea raporturilor culturale dintre Romania si Europa Occidentala, precum si prin eforturile sale de a promova imaginea Romaniei in mediile culturale franceze.
Gabriel Badea Paun este si autorul albumului de pictura intitulat « Portrete de societate: secolele XIX - XX », aparut in 2008 si distins cu premiul « Montherlant ».


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.