Basarabeanul Serghei Gribenco (36 ani), suspect in cazul jafului armat de la casa de schimb valutar din Brasov, a fost arestat marti in Ploiesti. Barbatul era dat in urmarire internationala.

Ministrul Internelor, Dan Nica, a declarat, marti, ca Serghei Gribenco, suspect in cazul jafului armat de la Brasov, este profesionist in crima organizata cu pregatire contrainformativa, cazul lui fiind cel mai complex din ultimii 20 de ani, informeaza NewsIn.

"As dori sa va spun ca aceasta actiune a fost desfasurata de catre efective importante ale Politiei Romane, SRI si ai Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna", a spus Nica.

Ministrul a precizat ca, in acest moment, se desfasoara mai multe perchezitii sub coordonarea procurorilor de la Brasov. El a afirmat ca acest caz a fost "extrem de complex, specialistii care au lucrat la el spunand ca este unic in ultimii 20 de ani".

Ministrul Internelor a declarat, marti, ca Serghei Gribenco este specialist in crima organizata, ca modul sau de operare este profesionist si ca suspectul are pregatire contrainformativa. Astfel, Nica l-a calificat pe Gribenco drept un infractor de talie internationala. "Are un mod de operare profesionist, conspirat si are o pregatire contrainformativa. As dori sa spun ca la aceasta actiune care se desfasoara de cand el a fost identificat ca suspect au participat efective extrem de importante din cadrul structurilor specializate ale statului roman. Vreau sa stiti ca autoritatile statului roman isi fac datoria si in acest caz de o gravitate deosebita au dovedit ca prinderea unui infractor de talie internationala, si fac aceasta declaratie cu toata raspunderea, nu poate sa se sustraga urmaririi si nici nu se poate sustrage pedepsei pe care acesta o merita", a afirmat el.

Politistii si jandarmii au desfasurat, marti, o actiune de capturare a mai multor persoane suspecte, intr-un imobil care apartine unor cunoscuti interlopi din Ploiesti, printre cei retinuti aflandu-se si Serghei Gribenco, suspect in cazul atacului armat de casa de schimb din Brasov.

La inceputul lunii, surse judiciare au declarat ca inca un cetatean moldovean este suspectat de comiterea atacului de la casa de schimb din Brasov si este dat in urmarire internationala, dupa ce anchetatorii au constatat ca una din cele doua arme gasite intr-o casa frecventata de Gorbunov a fost cumparata ilegal de acesta din Republica Moldova.

Suspiciunile anchetatorilor in cazul atacului de la casa de schimb valutar se indreapta catre Serghei Gribenco, care este cautat de mai bine de patru ani in Romania, si care, inainte de atac, a fost vazut in Brasov. Gribenco a intrat in atentia anchetatorilor si a fost dat in urmarire internationala, dupa ce s-a constatat ca a cumparat ilegal arma din Republica Moldova, fiind vorba despre un pistol Glock de calibrul de 5,6 milimetri. Cercetarile arata ca arma a fost cumparata initial de o societate de stat din Republica Moldova, vanduta apoi cu acte unui cetatean moldovean, care, intr-un final, i-a vandut-o ilegal lui Serghei Gribenco.

Doua persoane au fost impuscate, pe 29 ianuarie, si o alta, ranita, in fata unei case de schimb valutar din Brasov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.