Doua firme ale unor personaje influente din Republica Moldova, dintre care una a fiului actualului presedinte Vladimir Voronin, au fost inchise de catre Oficiul Registrului Comertului (ORC) Vaslui. Firma lui Voronin jr a lasat in urma datorii de 50.000 lei catre bugetul statului roman.
Oficiul Registrului Comertului (ORC) Vaslui a radiat doua firme infiintate in 1993, care nu mai desfasurau activitate in judet. Una dintre societati, Kaolin Impex, condusa la un moment dat de Oleg Voronin, fiul actualului presedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a fost folosita intr-o serie de importuri de produse alimentare din Republica Moldova, in perioada 1995-1997, dupa care a intrat in inactivitate. Cea de-a doua apartinea unui fost premier moldovean, Dumitru Braghis, actualmente presedinte al Partidului Social-Democrat.

Oleg Voronin a infiintat Kaolin Impex in decembrie 1993, iar ca asociat acesta si-a luat un partener din Vaslui. Capitalul social al firmei era impresionant pentru nivelul acelei perioade: 32.000 de dolari sau 27.200.000 lei vechi in echivalent la cursul de atunci al dolarului, cei doi asociati (Oleg Voronin si vasluianul Virgil Cadar) contribuind in mod egal. Era o suma foarte mare, cu care s-ar fi putut cumpara cateva zeci de apartamente la Vaslui. Sediul social a fost stabilit intr-un apartament al lui Cadar din strada Calugareni, bl. 9, pentru care afaceristul facuse contract de vanzare-cumparare in 1992, cu un an inainte de infiintarea Kaolin Impex


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.