Purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii Nationale, Constantin Spanu, a declarat, marti, pentru NewsIn, ca familia maiorului Mihai va primi drept ajutor de deces sume de bani reprezentand 10 solde ale militarului plus un salariu mediu pe economie, conform legii de salarizare a bugetarilor.

Potrivit reprezentantului MApN, in cazul maiorului Mihai va fi aplicata legea 138/1999, care prevede drept ajutor de deces un anumit numar de solde, in functie de vechimea pe care o avea militarul. Maiorul Mihai se incadra in segmentul de vechime 15-20 de ani, deci familia acestuia va primi drept ajutor de deces 10 solde lunare ale militarului.

Totodata, conform legii de salarizare a bugetarilor, familia va mai primi un ajutor de deces egal cu valoarea unui salariu mediu pe economie.

Potrivit unor surse din MApN, angajatii din cadrul Departamentului pentru Armamente al Armatei au luat initiativa de a strange benevol sume de bani pentru ajutorarea familiei maiorului Mihai.

Maiorul decedat, luni, in explozia de la centrul NBC al Armatei nu avea asigurare de viata din partea Ministerului Apararii Nationale pentru specificul meseriei pe care o desfasura in cadrul Centrului de Cercetare stiintifica, au declarat, pentru NewsIn, oficiali din cadrul MApN.

Potrivit oficialilor, pe timp de pace niciunul dintre cadrele militare ale Ministerului Apararii Nationale nu are incheiata asigurare de viata. Doar soldatii care sunt trimisi in teatrele de operatii externe beneficiaza de asigurari de viata din partea MApN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.